Declarațiile ministrului rus de externe Serghei Lavrov că Rusia a bombardat în mod deliberat o maternitate din Mariupol vor fi considerate probă în instanță, a spus ministrul de Externe ucrainean Dmitro Kuleba.

Dmytro KulebaFoto: MAE ucrainean

Procurorul Curții Penale Internaționale se află în prezent în Ucraina. Am luat legătura cu el. Procuratura Generală funcționează foarte bine, adunând dovezi ale crimelor de război și crimelor împotriva umanității comise de Federația Rusă.

Mulțumim tuturor oficialilor ruși pentru că au recunoscut public săvârșirea crimelor de război. În special, ministrul Lavrov, care a spus că au bombardat în mod deliberat un spital și o maternitate din Mariupol. Toate acestea sunt dovezi ale crimelor lor, pentru care vor trebui să răspundă.”, a spus Kuleba.

Reamintim că pe 9 martie, ocupanții ruși au aruncat mai multe bombe asupra unui spital pediatric și a unei maternități din Mariupol. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că bombardarea spitalului și a maternității din Mariupol a fost o decizie conștientă și intenționată a armatei ruse. Lavrov a mai precizat că maternitatea ar fi fost folosită ca avanpost al armatei ucrainene și a altor radicali, iar pacienții și personalul medical fusese evacuat înainte de bombardament.