Guvernul britanic le va oferi cetățenilor din Regatul Unit 350 de lire pe lună pentru a găzdui refugiați ucraineni, potrivit secretarului de stat Michael Gove, relatează CNN.

Refugiati ucraineni la vama SiretFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Toți cetățenii și rezidenții ucraineni vor fi eligibili pentru „Case pentru Ucraina”, a spus Gove, subliniind că „nu va exista o limită a numărului de ucraineni care pot beneficia de acest program”.

Ucrainenii care sosesc în Marea Britanie „vor avea acces complet și nerestricționat și beneficii, îngrijire medicală, locuri de muncă”, a spus Gove.

În cadrul programului, cetățenii britanici vor trebui să ofere cazare pentru cel puțin șase luni și vor trebui să treacă prin „verificări”, potrivit lui Gove.

Regatul Unit are „o istorie lungă și mândră de a-i sprijini cei mai vulnerabili în perioadele lor cele mai întunecate”, a spus Gove parlamentarilor din parlamentul britanic luni.

Guvernul va facilita inițial programul între oameni cu legături cunoscute, guvernul sperând să „extinde rapid” schema pentru a include organizații de caritate, biserici și grupuri comunitare.