Negociatorul ucrainean, Mykhailo Podoliak, a scris pe Twitter că a fost luată o „pauză tehnică” în discuțiile dintre Ucraina și Rusia până marți, relatează CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Pentru muncă suplimentară în subgrupurile de lucru și clarificarea definițiilor individuale. Negocierile continuă”, a spus Podoliak pe Twitter.

Astăzi, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris aceste negocieri drept „discuții dificile”.

„Discuțiile dificile continuă. Toată lumea așteaptă vești. În această seară vom aștepta concluziile”, a transmis președintele Volodimir Zelenski într-un mesaj video postat în timpul celei de-a patra runde de negocieri între delegațiile Rusiei și Ucrainei, potrivit CNN.

Podoliak a spus că a patra sesiune a avut loc virtual, nu în persoană, cu echipa de negocieri ucrainene la Kiev.

Un negociator rus a apreciat duminica aceasta că, în general, discuţiile progresează.

„Dacă comparăm poziţia celor două delegaţii între începutul negocierilor şi acum, atunci vedem progrese semnificative”, a spus Leonid Sluţki, un deputat care făcea parte din delegaţia rusă care s-a întâlnit recent cu negociatorii ucraineni în Belarus.

„Aşteptarea mea personală este ca acest progres va duce foarte curând la o poziţie comună între cele două delegaţii şi la semnarea unor documente”, a adăugat el, citat de agenţiile ruse de presă.

Joi, miniştrii de externe rus, Serghei Lavrov, şi ucrainean, Dmitro Kuleba, au părăsit discuţiile din Turcia fără a anunţa progrese tangibile, dar au afirmat că cele două ţări sunt dispuse să continue dialogul în ciuda divergenţelor.

Duminică, negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak a repetat pe Twitter că Moscova a încetat să mai lanseze „ultimatumuri” Kievului şi a început „să asculte cu atenţie” propunerile ucrainene.

----