Oficiali ucraineni susțin că există indicii că negocierile de luni cu partea rusă ar putea fi mai constructive, aceștia vorbind despre o oarecare schimbare de ton. Pe de altă parte, negociatorul Ucrainei spune că mandatul său este clar: încetarea imediată a focului, retragerea trupelor rusești și garanții de securitate pentru Ucraina.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În loc să ne dea ultimatumuri sau să ceară Ucrainei să capituleze, acum par a începe negocieri constructive”, a spus Ihor Zhovkva, adjunctul șefului cancelariei prezidențiale ucrainene, potrivit BBC.

Negocierile sunt în derulare, în format online.

Există comunicare între cele două părți, însă aceasta este dificilă, a spus unul dintre negociatorii ucraineni Mykhailo Podolyak.

Într-o postare separată pe twitter, negociatorul ucrainean Mykhailo Podolyak spunea că a patra rundă de negocieri se axează, din punctul său de vedere, pe încetarea focului, retragerea trupelor rusești și garanții de securitate pentru Ucraina.

Podolyak a reafirmat poziția Ucrainei potrivit căreia negociatorii săi vor refuza să înceapă discuții privind viitoarea relație cu Rusia, până ce Moscova acceptă încetarea imediată a focului.

El a subliniat că deși Rusia își dă sema de absurdul agresiunii la adresa Ucrainei, după 19 zile de conflict, continuă să creadă că atacarea orașelor pașnice este cea mai bună strategie.