Ministerul rus al Apărării a anunțat sâmbătă că două elemente strategice pentru infrastructura militară a Ucrainei „au fost dezactivate” după un atac cu „o armă de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune”.

Filmare publicata de Ministerul rus al AparariiFoto: Captura video

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a declarat că aerodromul militar din Vasilkov și principalul centru de informații radio și electronice al Forțelor Armate ale Ucrainei din Brovary au fost scoase din funcțiune, scrie Tass.ru, agenția oficială rusească.

El a susținut că până acum 3.491 de elemente de infrastructură militară a Ucrainei au fost lovite.

„Au fost distruse 123 de drone, 1.127 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 115 lansatoare de rachete multiple, 423 de tunuri și mortiere de artilerie de câmp, 934 de unități de vehicule militare speciale”, a spus Konașenkov.

Potrivit acestuia, au fost lovite trei sisteme de rachete antiaeriene Buk M-1, opt centre de comandă și control și centre de comunicații, cinci depozite de muniție și combustibil și lubrifianți, 78 de locuri unde se acumulează echipament militar.

„În timpul zilei, aviația și apărarea aeriană a Forțelor Aerospațiale Ruse au doborât cinci drone, două dintre ele Bayraktar TB-2, și o rachetă tactică Tochka-U”, a mai spus Konașenkov.

Zelenski spune că pierderile rusești sunt uriașe

De partea cealaltă, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că 31 de grupuri tactice formate din batalioane rusești au fost puse în incapacitate de luptă.

„Pierderile armatei ruse sunt cele mai mari din ultimele decenii”, a spus președintele Ucrainei.