​Franța și Germania au cerut din nou Rusiei să înceteze focul în Ucraina. Într-o convorbire telefonică cu Vladimir Putin, Emmanuel Macron și Olaf Scholz au subliniat nevoia unei soluții diplomatice pentru conflictul militar.

Vladimir Putin in timpul intalnirii cu Emmanuel MacronFoto: kremlin.ru

Liderul de la Kremlin i-a informat pe cei doi despre discuțiile cu partea ucraineană care ar fi avut loc în format video în ultimele zile și a acuzat Kievul că „încalcă flagrant” dreptul internațional umanitar.

Putin a susținut, în timpul convorbirii cu Macron și Scholz că autoritățile ucrainene iau ostatici civilii și-i folosesc ca scuturi umane, precum și că desfășoară „arme grele” în zone rezidențiale, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

El a acuzat, de asemenea, „batalioanele naționaliste” ucrainene că „întrerup sistematic operațiunile de salvare și intimidează civilii care încearcă să plece” din zonele de luptă.

„Vladimir Putin i-a îndemnat pe Emmanuel Macron și Olaf Scholz să influențeze autoritățile de la Kiev pentru a pune capăt acestor acțiuni criminale”, a precizat Kremlinul.

​Președintele Franței, Emmanuel Macron, și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, au sâmbătă o nouă convorbire telefonică cu Vladimir Putin pe tema războiului din Ucraina.

Cei trei lideri au avut o altă convorbire telefonică joi în care Franța și Germania au cerut Rusiei să înceteze imediat focul în Ucraina.

Potrivit AFP, după întâlnirea din 7 februarie de la Kremlin, Macron și Putin au avut nouă discuții telefonice, potrivit unui comunicat al președinției franceze.