YouTube a anunţat vineri că blochează la nivel mondial canalele media ruseşti finanţate de stat, „începând de acum”, conform CNN, citat de News.ro.

Russia Today pe YoutubeFoto: Web Pix / Alamy / Profimedia Images

„Regulile comunităţii noastre interzic conţinutul care neagă, minimizează sau trivializează evenimentele violente bine documentate, aşadar eliminăm conţinutul despre invazia Rusiei în Ucraina care încalcă această politică. În conformitate cu aceasta, începând de acum, blocăm şi canalele YouTube asociate cu mass-media rusă finanţată de stat, la nivel global”, potrivit unui comunicat publicat de YouTube.

Compania de tehnologie a precizat vineri, pe Twitter, că a început să blocheze canalele YouTube RT şi Sputnik din Europa. De asemenea, YouTube a luat deja alte măsuri de la invazia Rusiei.

„Am întrerupt monetizarea şi am limitat semnificativ recomandările pentru canalele media finanţate de stat din Rusia. Ambele acţiuni sunt globale şi nedefinite. Echipa noastră de încredere şi siguranţă a lucrat pentru a elimina rapid conţinutul care încalcă drepturile. Am eliminat sute de canale şi mii de videoclipuri pentru încălcarea regulamentului comunităţii, inclusiv politicile noastre privind practicile înşelătoare şi dezinformarea”, se mai arată în comunicatul citat.

---