Statele Unite și aliații săi iau în considerare sancțiuni suplimentare pentru a pedepsi Rusia pentru „atrocitățile” comise în Ucraina, chiar dacă sancțiunile existente dau o lovitură puternică economiei ruse, a declarat joi secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen.

Janet YellenFoto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia
  • „Economia rusă va fi devastată de ceea ce am făcut deja, dar… continuăm să luăm în considerare pașii suplimentari pe care îi putem urma.
  • Continuăm să lucrăm îndeaproape cu aliații noștri pentru a lua în considerare noi sancțiuni”, a spus Yellen, fără a detalia despre ce sancțiuni suplimentare este vorba, conform CNN.

Ea a spus că în acest moment Rusia nu pare să renunțe "la războiul oribil pe care l-a început":

  • "De fapt, atrocitățile pe care le comit împotriva civililor par să se intensifice. Așadar, este cu siguranță potrivit să lucrăm cu aliații noștri pentru a lua în considerare noi sancțiuni”.

Secretarul Trezoreriei a enumerat prejudiciile economice cauzate Rusiei de sancțiunile occidentale impuse în ultimele săptămâni.

  • „Rubla a fost în cădere liberă. Bursa rusă este închisă. Rusia a fost efectiv exclusă din sistemul financiar internațional”, a spus Yellen, adăugând că accesul Băncii centrale ruse la rezervele sale a fost în mare parte întrerupt.