Marea Britanie este „foarte îngrijorată” de posibilitatea ca Rusia să folosească arme chimice în Ucraina, a declarat joi secretarul britanic de externe Liz Truss pentru CNN, avertizând că ar fi o „greşeală gravă” ca preşedintele Vladimir Putin să le folosească în război, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Suntem foarte îngrijorați în privinţa potențialei utilizări a armelor chimice", a afirmat Truss.

"Am văzut Rusia utilizând aceste arme şi înainte în teatre de conflict, dar ar fi o greşeală gravă din partea Rusiei, care s-ar adăuga la greşelile grave comise deja de Putin", a adăugat şefa diplomaţiei britanice.

Comentariile ei vin după ce Casa Albă a avertizat miercuri că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina sau ar putea produce o operațiune de tip „steag fals”, pentru a induce în eroare, părând că alte entități le folosește.

De altfel, Statele Unite au acuzat miercuri Rusia şi China că răspândesc "în mod intenţionat" "minciuni" despre presupuse laboratoare americane de arme biologice şi chimice în Ucraina, spunând că se tem că Rusia foloseşte astfel de arme interzise.

Miercuri, The Guardian relata că oficialii occidentali au avertizat cu privire la „îngrijorarea lor serioasă” că Vladimir Putin ar putea folosi arme chimice la Kiev.