Fostul cancelar german Gerhard Schroeder, un apropiat al liderului de la Kremlin, se întâlnește la Moscova cu președintele rus Vladimir Putin pentru discuții privind încheierea războiului din Ucraina, a scris Politico, citând surse, potrivit Reuters.

Vladimir Putin si Gerhard SchroederFoto: VLADIMIR RODIONOV / AFP / Profimedia

Vizita vine după discuții la Istanbul cu un politician ucrainean care este membru al delegației țării pentru negocierile de pace cu Rusia, au declarat sursele pentru Politico.

Schroeder, cancelar german din 1998 până în 2005, a fost criticat din cauza legăturilor sale cu companiile rusești.

Este în consiliul de administrație al gigantului petrolier rus Rosneft și este președintele comitetului de acționari al companiei care se ocupă de construirea gazoductului Nord Stream 2, care este sancționată de Statele Unite.

El s-a confruntat cu apeluri din partea unor politicieni ai guvernului german, printre care și cancelarul Olaf Scholz, de a renunța la aceste funcții, deoarece ceilalți foști lideri au anunțat că părăsesc poziții din consiliile de administrație ale companiilor ruse din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Guvernul german nu a fost de acord cu nicio întâlnire a fostului cancelar Gerhard Schroeder cu Vladimir Putin, au declarat două surse guvernamentale, după ce Politico a scris că acesta purta discuții cu președintele rus la Moscova privind încheierea războiului din Ucraina.