Administrația regională de la Kiev spune că se dau lupte grele pe mai multe drumuri din jurul capitalei, inclusiv pe autostrada principală spre vest, spre Jîtomâr și Makariv, aflate pe acea rută, scrie CNN.

Victime la Irpin, lângă KievFoto: MARCUS YAM/LOS ANGELES TIMES / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zonele din nord, inclusiv suburbiile Bucha, Irpin și Hostomel, precum și districtul Vyshoro, au rămas printre cele mai periculoase, iar administrația locală vorbește despre lupte și în așezările din jurul Brovary, care se află peste râul Nipru, la est de capitală.

  • „Evacuarea prin coridoarele umanitare din Bucha, Irpin, Hostomel și Borodianka este planificată astăzi”, a transmis administrația locală, după un succes limitat în evacuarea civililor din acele zone, miercuri.

„Kievul a devenit o fortăreață"

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a afirmat, la televiziunea ucraineană, că „obiectivul cheie al rușilor este capturarea Kievului”.

  • „Sarcina lor din prima zi de război este să ia Kievul, să îl încercuiască și apoi să continue să atace, să răstoarne guvernul.
  • Planurile lor au fost zădărnicite datorită soldaților noștri care se află acum în Bucha, Vorzel, Irpin, Hostomel, unde au loc lupte acerbe. Băieții noștri zădărnicesc toate planurile de a înconjura Kievul”, a declarat primarul din capitala Ucrainei.

El a mai spus că la acest moment la Kiev mai sunt mai puțin de 2 milioane de locuitori:

  • „Fiecare al doilea rezident din Kiev a părăsit orașul. Mai există doar mai puțin de două milioane de locuitori acum în Kiev
  • Kievul a devenit o fortățeață”.