Peste un milion de copii au fugit din Ucraina în cele două săptămâni de la ofensiva rusă, conform datelor anunțate de UNICEF. Ucraina are aproximativ 7,5 milioane de copii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cel puţin 37 de copii au fost ucişi şi 50 au fost răniţi în conflict, a declarat, miercuri, directorul UNICEF Catherine Russell, care a denunţat şi atacul asupra unui spital de pediatrie din Mariupol, scrie Le Figaro, conform News.ro.

"Sunt îngrozită de atacul asupra unei maternităţi din Mariupol. Un atac care a lăsat copii mici şi femei în travaliu îngropaţi sub dărâmături. Nu ştim încă numărul victimelor, dar ne temem de ce este mai rău”, a comentat ea.

UNICEF îşi reînnoieşte apelul la încetarea focului şi consideră inadmisibile atacurile împotriva civililor şi a infrastructurii civile, inclusiv a spitalelor, a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare şi a şcolilor.

CITEȘTE ȘI: Mesajul emoționant al mamei băiețelului de 11 ani din Ucraina care a călătorit singur aproape 1.200 de kilometri, cu un număr de telefon scris pe mână