Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și-a exprimat speranța că întâlnirea miniștrilor de externe ai Ucrainei și Rusiei de la Antalya va deschide ușa unui armistițiu, a informat televiziunea privată turcă NTV, citată de Novinite.bg.

Recep ErdoganFoto: Aristidis Vafeiadakis / Alamy / Profimedia Images

Erdogan a subliniat că Turciei îi pasă de cei care au căutat refugiu în țara sa, dar a criticat ”diferențierea refugiaților în funcție de religie, origine sau culoarea pielii”, subliniind că o astfel de mentalitate nu are nicio legătură cu umanitatea sau civilizația.

„Cu siguranță nu există un câștigător în război”, a declarat Erdogan la o întâlnire a grupului parlamentar al Partidului său pentru Justiție și Dezvoltare (AKP). ”Problema Rusia-Ucraina trebuie rezolvată prin diplomație”, a subliniat el.

Erdogan a descris ceea ce se întâmplă în Ucraina drept lipsit de scrupule, adăugând că „indiferent de dramă, Occidentul nu mișcă niciun deget”.

„Dă doar multe sfaturi”, a spus Erdogan.

„Când vine vorba de propriile interese, cei care ridică lumea urmăresc doar atrocitățile din regiunea noastră de 11 ani. Nu acceptăm nici abandonul Ucrainei, nici practicile asemănătoare unei vânători de vrăjitoare la adresa poporului rus, a literaturii ruse, a studenților, a artiștilor. Aceste practici fasciste aruncă o umbră asupra luptei legitime a poporului ucrainean”, a spus el.