Leonardo DiCaprio a transferat 10 milioane de dolari guvernului ucrainean pentru a susține eforturile militare și cele umanitare din interiorul țării, scrie Ukrinform.

Leonardo DiCaprioFoto: Profimedia Images

DiCaprio, care are rădăcini ucrainene prin bunica sa din partea mamei, a condamnat ferm invazia rusă a Ucrainei, alăturându-se unui număr mare de alte celebrități din întreaga lume.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut un apel deschis lumii pentru sprijin atât militar, cât și financiar, deoarece invadarea Ucrainei de către Rusia provoacă pagube mari țării. Un cont la o bancă ucraineană a fost deschis pentru oamenii din întreaga lume care doresc să facă donații.

Regina Elisabeth a II-a a Regatului Unit a făcut o donație Comitetului britanic pentru situații de urgență (DEC) pentru a-i ajuta pe ucrainenii care fug de invazia rusă.

Actrița americană de origine ucraineană Mila Kunis și soțul ei, actorul Ashton Kutcher, au decis să sprijine Ucraina din cauza atacului rusesc și să doneze 3 milioane de dolari.

Jucătoarea de tenis ucraineană Diana Yastremskaya a declarat după finala turneului WTA din Franța că își va dona premiile Ucrainei.

Fondul de criptomonede al Ucrainei a strâns 50 de milioane de dolari în criptomonede pentru a sprijini Ucraina.

În Estonia, 5,9 milioane de euro în donații în sprijinul Ucrainei au fost strânși prin intermediul unor ONG-uri.

Clienții sistemului de plată PayPal au donat câteva milioane de dolari organizațiilor internaționale de caritate care oferă ajutor umanitar în Ucraina.

Congresul Mondial al Ucrainenilor a mulțumit prim-ministrului provinciei canadiane Albert, Jason Kenny, care a promis Ucrainei ajutor umanitar în valoare de peste 10 milioane de dolari, din care 5 milioane de dolari - pentru inițiativa UWC „Uniți cu Ucraina”

Ambasadorul ucrainean în Statele Unite, Oksana Markarova, a vorbit despre o donație anonimă în valoare de 1 milion de dolari pentru armata ucraineană.

---

Desfășurarea evenimentelor din Ucraina în ziua a 13-a de invazie este LIVETEXT aici pe HotNews.ro.