Președintele Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că a transformat coridoarele umanitare în coridoare însângerate și i-a avertizat pe agresori că nu va exista liniște pe pământ pentru ei decât în mormânt pentru că fiecare până la unul va fi pedepsit.

Volodimir ZelenskiFoto: Handout / AFP / Profimedia

„Nu vom ierta. Nu vom uita. Vom pedepsi pe toți cei care au comis atrocități în acest război. Pe pământul nostru. Vom găsi pe fiecare nenorocit care a bombardat orașele noastre și oamenii noștri. Care a bombardat pământul nostru, care a lansat rachete și care a dat ordinul și a spus ”start”, a spus Zelenski.

Îndrăzneala agresorului este un semnal clar către vest că sancțiunile impuse Rusiei nu sunt suficiente, a mai atenționat Zelenski în ceea ce pare a fi o critică adusă liderilor din Vest.

Cel puțin opt persoane, printre care și patru membri ai aceleiași familii, au murit după ce forțele ruse au bombardat civilii care încercau să fugă din Irpin.

Mesajul lui Zelenski vine după ce Vladimir Putin a transmis că Rusia va opri războiul doar

dacă Ucraina încetează să mai lupte și acceptă pretențiile Moscovei.

Putin a susținut că ”operațiunea militară” se derulează conform planului și că speră ca negociatorii ucraineni vor avea o abordare mai ”constructivă” în discuțiile care ar urma să fie reluate și vor ține cont de realitatea din teren.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.