Manifestații împotriva războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina au avut loc duminică la Moscova, Sankt Petersburg și în cel puțin alte 50 de localități din Rusia. Cel puțin 4350 de oameni au fost reținuți.

HotNews.roFoto: Hotnews

19:10Grupul independent de monitorizare OVD precizează că cel puțin 4357 de persoane au fost de fapt reținute în timpul protestelor de duminică, în 56 de orașe de pe teritoriul Rusiei, transmite CNN.

18:25FOTOGALERIE Intervenția polițiștilor care au luat pe sus oamenii ce protestau față de războiul din Ucraina

17:50Noi imagini violente din Moscova:

16:58VIDEO Imagini greu de privit din Sankt Petersburg: jandarmii lovesc o femeie aflată pe carosabil

16:40Ministerul rus de interne anunță că circa 3.500 de persoane care au participat la proteste au fost reținute în zeci de orașe din Rusia; 1.700 au fost arestați numai la Moscova și 750 în Sankt Petersburg, transmite TASS citată de Reuters.

16:00Pe rețele sociale au apărut și imagini cu un tânăr care este lovit cu violență de către polițiști, în timp ce o femeie se aude țipând.

15:30Au loc manifestații nu numai la Moscova, ci și în alte zeci de localități din Rusia, precum Tomsk (Siberia) sau Irkuțk.

Grupul de monitorizare a protestelor OVD-Info a transmis că 1.015 persoane au fost reținute la protestele din Siberia și din estul îndepărtat al Rusiei.

Activiștii opoziției au postat videoclipuri care arată proteste și rețineri în orașe din Rusia.

„Astăzi asistăm la proteste destul de mari chiar și în orașele din Siberia, unde am văzut rar un astfel de număr de arestări”, a spus pentru Reuters purtătoarea de cuvânt a OVD-Info, Maria Kuznetsova.

Ministerul de Interne din Rusia a avertizat sâmbătă că orice încercare de a organiza proteste neautorizate va fi împiedicată, iar organizatorii ar trebui să răspundă.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat vineri o lege care introduce pedepse grele cu închisoarea pentru oricine publică „informații false” despre armată, în plină invazie a Ucrainei de către Moscova.