Președintele rus Vladimir Putin i-a spus vineri cancelarului german Olaf Scholz că speră că Ucraina va adopta o poziție „rezonabilă și constructivă” în următoarea rundă de discuții, a declarat Kremlinul într-un comunicat, relatează Reuters.

Vladimir PutinFoto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

Putin i-a mai spus la telefon lui Scholz că Rusia este deschisă pentru dialog cu Ucraina, cu condiția ca toate cererile acesteia să fie îndeplinite.

Comunicatul Kremlinului vine după ce, potrivit unui comunicat de presă al cancelariei germane, Olaf Scholz l-a îndemnat pe președintele rus Vladimir Putin "să pună capăt imediat" războiului din Ucraina.

În discuția telefonică, "cancelarul s-a declarat foarte îngrijorat". "De câteva zile sunt imagini și informații groaznice care vin din Ucraina", potrivit unui comunicat de presă al cancelariei.

Olaf Scholz i-a cerut liderului rus să "înceteze imediat toate luptele și să permită accesul umanitar în zonele de luptă”.

Rusia și Ucraina au purtat două runde de discuții de când Rusia a invadat în urmă cu opt zile în ceea ce numește o operațiune militară specială și au ajuns până acum la o înțelegere cu privire la necesitatea deschiderii coridoarelor umanitare pentru evacuarea civililor.

O a treia rundă de negocieri ruso-ucrainene ar putea avea loc în weekend.