"Nu războiului" - a fost mesajul ultimei emisiuni a ultimului post independent de televiziune din Rusia, TV Rain (Dojdi), potrivit CNN. Echipa de jurnaliști ai postului TV, interzis la cererea Procuraturii Generale din Moscova și-a luat rămas bun cu lacrimi în ochi de la public.

ultima emisiune a TV Rain, ultimul post independent de televiziune din RusiaFoto: Captura

TV Rain - ultimul post de televiziune independent din Rusia și care a relatat despre războiul din Ucraina - a fost interzis de Procuratura Generală a Federației Ruse pe motiv că ar fi difuzat „îndemnuri la activitate extremistă și la violență”, după cum relata agenția rusă de stat Tass.

TV Rain a continuat să funcționeze pe YouTube, unde joi a avut ultima emisisiune.

"Noi toți vom continua să privim în sus, chiar dacă ni se spune că e operațiune militară"

În ultima lor apariție, echipa de jurnaliști a postului și-a luat rămas bun cu lacrimi în ochi de la urmăritori:

  • "Am decis să suspendăm temporar activitatea postului. Cuvântul cheie e temporar. Avem nevoie de timp să înțelegem cum să lucrăm mai departe. Pentru că munca noastră devine aproape imposibilă.

  • Sau trebuie să relatăm despre expoziții minunate, artificii. Sperăm că vom reveni, dar cum și unde încă nu știm. Trebuie să ne gândim cum să păstrăm ceea ce am construit ani de zile”, a declarat Natalia Sindeeva, după ce a prezentat ultimul buletin de știri, conform jurnal.md.

  • "Vine o nouă eră și o nouă pagină în istorie. Această pagină a fost deja întoarsă, dar cu prețul vieții multor oameni, a vărsărilor de sânge și a distrugerii multor destine. O nouă epocă va veni. Noi toți vom continua să privim în sus, chiar dacă ni se spune că e operațiune militară”, a spus Denis Kataev, producător și prezentator TV Rain.

  • "Vreau ca toți să înțeleagă și să nu uite de ce suntem nevoiți să luăm această decizie. Pentru că ni se interzice să numim războiul război, să relatăm despre cei care mor și să ne facem munca și să povestim despre ororile care se întâmplă. Nu războiului”, a menționat și corespondentul TV Rain Mihail Șeveliov, citat de jurnal.md.

După o oră în care jurnaliștii și-au luat rămas bun de la colegi și telespectatori, ultimul mesaj fiind „No pasaran” și „Nu războiului”, întreaga echipă a părăsit platoul, difuzând imagini din baletul „Lacul lebedelor” (imagini care au fost difuzate la televiziunea sovietică în timpul puciului din august 1991).