Situația gravă în care se află Ucraina, cu pierderile de vieți omenești înregistrate până în acest moment a fost prezentată joi la Bruxelles, în cadrul Consiliului JAI, de către ministrul ucrainean al afacerilor interne, un moment extrem de emoționat, a declarat vineri Lucian Bode, ministrul român al Afacerilor Interne.

Foto:
  • "Deminitarul ucrainean ne-a prezentat situația gravă în care se află Ucraina, cu pierderile de vieți omenești înregistrate până în acest moment: 18 aeroporturi sunt complet distruse, 199 de clădiri complet distruse, 10 orașe care trebuie evacuate urgent cu peste 150.000 de persoane. Aceste orașe s-au confruntat cu atacuri în zona rezidențială și nu mai au acces la utilități de primă necesitate. Ele trebuie evacuate de urgență și au solicitat sprijin în acest sens.", a declarat Lucian Bode.

Ministrul român a spus că i-a transmis omologului ucrainean că institutiile statului roman si romanii le oferă sprijinul de care au nevoie cetățenilor ucraineni care aleg să rămână în România fugind din calea războiului.

De asemenea, Bode spune că i-a mai transmis ministrului ucrainean că au fost demarate procedurile de operaționalizare în zona de Nord a României a unui Hub logistic de distribuire a asistentei umanitare oferite de partenerii europeni care doresc să contribuie umanitar.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.