Primarul oraşului Herson, aflat sub controlul forţelor ruse, cere oamenilor să nu mai fure din rezervele de alimente. Un locuitor a declarat că ocupanţii ruşi au instituit puncte de control şi îi opresc pe bărbaţii ucraineni pentru a-i întreba de ce parte vor să lupte, relatează CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Oraşul are nevoie de alimente şi de produse industriale, în special pentru cele mai puţin protejate pături ale populaţiei. Fac apel la proprietarii de supermarketuri, mari magazine, depozite, magazine alimentare şi la oricine consideră util acest mesaj. Oraşul este dispus să preia controlul distribuţiei produselor care v-au mai rămas. Garantăm că vor ajunge acolo unde este cea mai mare nevoie - spitale, orfelinate, pensionari, oameni nevoiaşi, familii cu mulţi copii", a transmis primarul Ihor Kolikhaiev.

Totodată, Yaroslav Kontsevii, rezident în Herson, a declarat CNN că ocupanţii ruşi au amplasat puncte de control şi lunetişti în puncte cheie ale oraşului.

El a susţinut că aceştia opresc bărbaţii civili ucraineni şi îi întreabă dacă intenţionează să lupte de partea Rusiei sau a Ucrainei în caz de mobilizare, citează News.ro.

---

  • Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.