Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, susține că a fost sunat joi de către președintele rus Vladimir Putin și s-a oferit să medieze discuțiile dintre Moscova și Kiev, în timp ce Rusia își continuă invadarea Ucrainei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite a transmis că țara sa susține „eforturile care să ducă la o soluție politică" pentru încheierea conflictului și că Regatul este gata să facă eforturi "pentru a media între toate părțile”, conform CNN.

Vladimir Putin a vorbit cu Mohammed bin Salman încercând să întreţină o alianţă geopolitică în contextul în care sancţiunile Occidentului afectează serios economia Rusiei.

„Ținând cont de sancțiunile anti-ruse impuse de o serie de țări occidentale, Vladimir Putin a subliniat inadmisibilitatea politizării problemelor aprovizionării globale cu energie și, de asemenea, a subliniat abordările fundamentale ale părții ruse în contextul <> în curs de desfășurare pentru a proteja Donbass”, a transmis la rânsul său Kremlinul, conform CNN.