​​Președintele Franței, Emmanuel Macron, consideră că „ce e mai mai rău acum urmează” în Ucraina. Macron a avut o discuție de o oră și jumătate cu Putin în care acesta și-a exprimat hotărârea de a continua ofensiva sa în Ucraina, al cărei scop este „preluarea controlului” întregii țări, potrivit Palatului Elysee.

Macron si PutinFoto: Captura YouTube

Liderul de la Kremlin i-a spus președintelui francez că operațiunea rusă se desfășoară „conform planului” prevăzut de Moscova și se va „agrava” dacă ucrainenii nu îi vor accepta condițiile, a precizat președinția franceză, citată de Le Figaro.

„Te minți singur"

„Previziunea președintelui este că ceea ce e mai rău acum urmează ținând cont de ce i-a spus președintele Putin”, arată sursa citată.

Președintele francez Emmanuel Macron i-ar fi spus lui Vladimir Putin că a făcut o „greșeală majoră” în Ucraina, că se înșela cu privire la guvernul de la Kiev și că războiul va costa scump Rusia pe termen lung, a afirmat un oficial francez citat de The Guardian.

În apelul telefonic inițiat de Putin, liderul rus și-ar fi reiterat hotărârea de a obține dezarmarea Ucrainei, fie pe cale diplomatică, fie pe calea armelor, a declarat oficialul pentru Reuters.

„Nu a existat nimic în ceea ce a spus președintele Putin care să ne poată liniști”, a spus consilierul prezidențial francez, adăugând că Putin și-a reiterat teza că urmărea „denazificarea Ucrainei”.

„Te minți singur. Va costa scump țara ta, țara ta va ajunge izolată, slăbită și sub sancțiuni pentru o perioadă foarte lungă de timp”, i-ar fi spus Macron lui Putin, conform oficialului citat.

TASS: Putin, în dezacord cu discursul lui Macron

Agenția de stat din Rusia, TASS, transmite că Vladimir Putin a comentat în detaliu discursul către națiune al lui Macron, fiind „în dezacord cu tezele exprimate”.

Putin a fost deranjat de faptul că președintele Franței a calificat drept „miniciună” teza Kremlinului că desfășoară „o luptă împotriva naziștilor din Ucraina”.

Kremlinul a adăugat că Putin i-a atras atenția lui Macron asupra faptului că în discursul său „nu a spus niciun cuvânt despre sabotarea de către conducerea ucraineană a acordurilor de la Minsk timp de șapte ani, nici despre faptul că țările occidentale și chiar Franța nu au făcut absolut nimic pentru a obliga Kievul să le îndeplinească”.

  • Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.