Agențiile de rating Fitch și Moody's au retrogradat Rusia cu șase trepte, până la statutul de „junk”, spunând că sancțiunile occidentale pun la îndoială capacitatea Rusiei de a-și achita la timp datoriile și că economia rusă va slăbi ca urmare a aplicării respectivelor sancțiuni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Piețele financiare ale Rusiei au fost măturate de sancțiunile impuse în urma invaziei Ucrainei, acesta fiind cel mai puternic atac asupra unui stat european de la cel de-al Doilea Război Mondial, scrie Reuters.

hn2: Invazia a declanșat o serie de avertismente cu privire la impactul asupra economiei Rusiei.

S&P a coborât ratingul Rusiei la statutul de junk săptămâna trecută.

De asemenea, invazia a dus la un anunț potrivit căruia acțiunile rusești vor fi eliminate din indicii FTSE Russell și MSCI, după ce, la începutul acestei săptămâni, un director al MSCI a spus despre piața bursieră rusă că este „de ne-investit”.

FTSE Russell a declarat că decizia va intra în vigoare din 7 martie, în timp ce MSCI a spus că decizia sa va fi aplicată pe toți indicii MSCI, începând cu 9 martie. MSCI a declarat că reclasifică, de asemenea, indicii MSCI Rusia din piețele emergente în piețele independente.