Forțele ruse care se deplasează spre Kiev, în partea de nord a Ucrainei, inclusiv un mare convoi militar rusesc, „rămân blocate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, în timpul unei conferințe la Pentagon miercuri, potrivit CNN.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John KirbyFoto: Nicholas Kamm / AFP / Profimedia Images

„Din cele mai bune estimări ale noastre, nu au făcut niciun progres apreciabil în ultimele 24-36 de ore”, a spus Kirby despre forțele ruse care se deplasează spre Kiev. „Nimic foarte semnificativ.”, a adăugat el.

Kirby a spus că blocajul se datorează probabil unui număr de factori, inclusiv faptul că forțele ruse „se regrupează în mod deliberat și reevaluează progresele pe care nu le-au făcut și cum să recupereze timpul pierdut”, „provocări de logistică și susținere” și „rezistența din partea ucrainenilor”, a spus Kirby.

În partea de sud a Ucrainei, forțele ruse „par să experimenteze în general mai puțină rezistență decât în ​​nord”, a spus Kirby. Kherson și Mariupol, două orașe mari din sud, sunt încă disputate, a spus Kirby.

„Evaluarea noastră este că, pe măsură ce se apropie de aceste două orașe, credem că armata rusă se confruntă cu mai multă rezistență”, a spus Kirby.