Producătorul german de automobile Mercedes-Benz a anunțat miercuri că își oprește exporturile de mașini către Rusia și suspendă producția acestora în țară, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Mercedes-Benz va suspenda exporturile de mașini de pasageri și minivan în Rusia până la o nouă notificare, precum și producția locală în Rusia”, a spus compania într-un comunicat.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina din 24 februarie, mai multe grupuri auto germane și occidentale și-au anunțat deja retragerea de pe piața rusă.

BMW, printre altele, a anunțat marți oprirea temporară a exporturilor sale către Rusia „din cauza situației geopolitice actuale”.

Cel mai mare producător de camioane din lume, Daimler Truck, și-a încheiat și colaborarea cu producătorul rus de automobile Kamaz - acesta din urmă fabrică și rezervoare.

Compania Ford a anunțat marți seară că își suspendă operațiunile din Rusia ca urmare a invaziei Ucrainei. În ultimii ani, Ford și-a încetat în mod semnificativ operațiunile din Rusia, care acum se concentrează exclusiv pe producția de furgonete comerciale.

”Având în vedere situația, am informat astăzi partenerii noștri JV că ne suspendăm operațiunile în Rusia, cu efect imediat, până la o nouă notificare. Deși nu avem operațiuni semnificative în Ucraina, avem un contingent puternic de cetățeni ucraineni care lucrează la Ford în întreaga lume și vom continua să îi sprijinim în acest timp.”, se arată în comunicatul Ford.

De câteva zile, Statele Unite și aliații săi europeni au impus sancțiuni economice semnificative împotriva Moscovei menite să paralizeze sectorul bancar și moneda rusă în semn de protest față de invazia Ucrainei.