Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat pentru agenția de știri Reuters că se discută despre organizarea altor negocieri cu Rusia și că este nevoie de o "agendă substanțială".

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat despre data unei a doua runde de discuții de când Rusia a declanșat invazia săptămâna trecută, Podolyak a răspuns: ”Este în discuție deocamdată. Este nevoie de o agendă substanțială.”

UPDATE 13:51 O a doua rundă de discuții va avea loc miercuri, a afirmă TASS, citând declarațiile unui consilier al lui Zelenski.

UPDATE 12:10 O delegație de negociatori ruși este pregătită să continue miercuri discuțiile cu reprezentanții ucraineni, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit AFP.

"Astăzi, în prima parte a serii, delegația noastră va fi acolo, îi vom aștepta pe negociatorii ucraineni", a declarat Dmitri Peskov reporterilor, spunând că "speră" că aceștia vor veni la discuții, fără a preciza locul de desfășurare.

-----------

Luni a avut loc în Belarus, lângă graniță, o primă întâlnire a delegațiilor trimise de Kiev și Moscova, fără a se ajunge la vreun rezultat palpabil după cinci ore de discuții.

A doua rundă de negocieri trebuia să aibă loc miercuri, potrivit unei știri TASS de marți, în care era citată o sursă din tabăra rusă.