Invazia președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina va deveni mai brutală, a declarat miercuri ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, potrivit Reuters.

Bloc bombardat în KievFoto: Genya Savilov / AFP / Profimedia Images

"Oricine care gândește logic nu ar face ceea ce face el (Putin), dar vom vedea... brutalitatea sa crescând", a declarat Wallace la postul radio LBC.

"Nu-i iese așa cum vrea el, (așa că) înconjoară orașele, le bombardează fără milă noaptea ... și apoi va încerca în cele din urmă să le spargă și să se mute în orașe".

Progresul invaziei rusești rămâne limitat din cauza problemelor logistice și a rezistenței forțelor ucrainene, a transmis ministerul britanic al apărării în ultima evaluare, transmisă miercuri dimineață.

Cel puțin 21 de persoane au fost ucise și 112 au fost rănite în bombardamente în Harkiv în ultimele 24 de ore, a declarat miercuri dimineață guvernatorul regional Oleg Synegubov.

Marți, Volodimir Zelenski a cerut Rusiei să înceteze bombardarea civililor și să reia discuțiile.

"Este necesar ca cel puțin să se oprească bombardarea oamenilor, doar să se oprească bombardamentele și apoi să se așeze la masa negocierilor", a declarat președintele ucrainean.