Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut miercuri dimineață un apel către milioane de evrei din întreaga lume ”să nu rămână tăcuți, pentru că nazismul se naște din tăcere, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Referindu-se la bombardamentul de lângă Babyn Yar din Kiev - locul unde au fost masacrați zeci de mii de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial - Zelenski a spus:

"Această lovitură dovedește că pentru mulți oameni din Rusia, Kievul nostru este absolut străin. Ei nu știu nimic despre Kiev, despre istoria noastră. Dar cu toții au ordin să ne șteargă istoria, să ne șteargă țara, să ne șteargă pe toți".

"Cu toții am murit din nou lângă Babyn Yar. Deși lumea a promis din nou și din nou că nu se va mai întâmpla niciodată", a adăugat președintele ucrainean.

"Nu vedeți ce se întâmplă? De aceea este foarte important acum ca voi, milioane de evrei din întreaga lume, să nu rămâneți tăcuți. Pentru că nazismul se naște în tăcere. Strigați despre uciderea civililor, strigați despre uciderea ucrainenilor", a mai spus el.