Canada își închide spațiul aerian pentru „toți operatorii ruși de aeronave” ca răspuns la invazia Ucrainei de către trupele lui Vladimir Putin, a anunțat duminică ministrul canadian al Transporturilor, Omar Alghabra, citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

În ciuda acestei interdicții, un zbor al companiei ruse Aeroflot a survolat estul Canadei duminică seara, a admis guvernul canadian, act calificat drept „infracțiune”.

A doua țară ca mărime de pe planetă, după Rusia, Canada s-a alăturat statelor europene care, la rândul lor, și-au interzis zborurile companiilor rusești pe deasupra lor.

„Rusia este responsabilă pentru atacurile sale neprovocate asupra Ucrainei”, a spus Alghabra.

În prezent, nu există o legătură directă între aeroporturile canadiene și cele rusești, dar decizia canadienilor poate complica foarte mult zborurile operate de compania rusă Aeroflot între Rusia și Statele Unite.

„Guvernul Canadei interzice exploatarea în spațiul aerian canadian a unei aeronave care este deținută sau operată de persoane sau companii din Rusia”, a declarat pentru AFP, pentru Transport, Valerie Glazer, directorul de comunicații al ministrului Afacerilor Externe.