Un soldat ucrainean de origine română a murit în Odesa în lupta contra forțelor rusești de ocupație, potrivit anunțurilor făcute pe Facebook de familie și de Natalio Intotero, fost ministru pentru românii de pretutindeni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit informațiilor din presa ucraineană și familiei, Andrei ar fi murit după lovitura asupra unei unități militare din districtul Podilskyy din regiunea Odesa, în care au fost ucise 18 persoane.

”El a fost Andrei Dumbravă. Era fiu, soț, tată, etnic român și soldat în armata Ucrainei. A murit noaptea trecută în atacul trupelor rusești din regiunea Odesa, în timp ce păzea un post militar de radio. La 32 de ani, a lăsat în urmă o soție însărcinată în 7 luni și o fetiță de 4 ani”, a scris Intotero pe rețeaua de socializare.

”Din păcate, va mai curge sânge românesc în războiul ăsta. O parte din comunitatea românească din Ucraina, cu aproximativ 400 de mii de etnici români, se află deja în zone de conflict. Ne rugăm pentru ei și pentru tot poporul ucrainean”, a adăugat ea.