Organizația Salvați Copiii România anunță că echipele sale sunt pe teren, în proximitatea punctelor de frontieră cu Ucraina, și acordă asistență umanitară copiilor și familiilor acestora care se refugiază din calea războiului.

Copii venind din Ucraina in Romania primind asistenta de la Salvati CopiiiFoto: Salvati Copiii Romania

Echipa locală a filialei din Suceava și voluntarii Salvați Copiii România au rămas pe teren, la punctul de trecere a frontierei din Siret, pentru a acorda sprijin imediat copiilor care au nevoie și care sunt marcați de experiența traumatică a războiului și a abandonării casei. Aproximativ 60 de copii, cu vârste cuprinse între 0 și 12 ani au primit vineri asistență și jucării.

Potrivit Salvați Copiii, mai mult de 7,5 milioane de copii sunt prinși în mijlocul războiului din Ucraina, în risc de a fi dislocați, separați de familie și expuși traumei, întreruperii educației și accesului la servicii medicale.

„Organizația Salvați Copiii România este prezentă în centrele pentru refugiați din Maramureș, Suceava și Galați, fiind pregatită să acorde ajutor umanitar persoanelor strămutate din Ucraina - pachete alimentare, produse de igienă personală, haine și încălțăminte. De asemenea, evaluăm constant nevoile și suntem în legatură cu autoritățile”, informează aceștia într-un comunicat.

Încă înainte de noua escaladare a conflictului, 2,9 milioane de oameni din estul Ucrainei, din Donbas, au cerut asistență umanitară și 400.000 dintre ei sunt copii.

Salvați Copiii România pune la dispoziție și o persoană de contact:

  • Lavinia Varodi, Coorodnator program / lavinia.varodi@salvaticopiii.ro; + 40 721 329 101