Un bloc de locuințe cu cel puțin 20 de etaje din Kiev a fost lovit de bombardamente sâmbătă dimineață, imagini cu imobilul distrus fiind publicate pe rețelele sociale. Au loc operațiuni de căutare și salvare a victimelor.

bloc de locuinte din Kiev lovit de bombardamenteFoto: Ministrul de externe al Ucrainei

Conform Nexta TV, este vorba despre un bloc din cartierul kievean Zhuliany. O parte din fațada blocului s-a părbușit.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a postat și el pe contul său de Twitter imaginile cu blocul distrus.

  • "Kiev, orașul nostru splendid și pașnic, a supraviețuit încă o noapte sub atacurile forțelor terestre rusești și al rachetelor. Una dintre ele a lovit un bloc rezidențial din Kiev.
  • Cer lumii: izolarea completă a Rusiei, expulzarea ambasadorilor, embargoul petrolului, ruinarea economiei acesteia. Opriți criminalii de război ruși!".

Ministerul Apărării din Ucraina a publicat, de asemenea, imagini cu echipa de intervenție care cară pe brațe o persoană din blocul bombardat.

"Înregistrăm o altă crimă de război împotriva populației civile din Ucraina. Salvatorii evacuează locuitorii unei clădiri înalte de pe bulevardul Lobonovsky 6A, unde un obuz a lovit o clădire rezidențială de la etajele 17 și 18 pe 26 februarie", a transmis Ministerul ucrainean al Apărării.

Și Ministerul de Interne al Ucrainei a publicat imagini cu blocul din Kiev care a fost bombardat, iar în imagini se poate vedea că unele apartamente au fost distruse în întregime, cu pereții exteriori și ferestrele lipsă - o gaură deschisă în partea laterală a clădirii. Trotuarul de sub clădire este plin de moloz.

Într-o fotografie apar pompieri care duc pe brațe un copil.