Potrivit planului operațional al Federației Ruse, până la 2.000 de soldați ai forțelor speciale ruse intenționează să pună mâna pe aeroportul din Kiev cu ajutorul vehiculelor blindate și al trupelor aeriene. Soldații ar urma să fie aduși cu elicopterele prin Belarus. În același timp, trupele aflate la sol ar urma să deconecteze o parte cât mai mare a Kievului de la electricitate și comunicații, scrie presa locală.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit sursei, unele grupuri ar urma să organizeze incendieri și jafuri pentru a amplifica panica și a concentra atenția autorităților pe stabilizarea situației siguranței publice.

În același timp, ar urma să fie atacate cibernetic autoritățile publice și a alte site-uri vitale din Ucraina.

Aceasta va fi precedată de intensificarea provocărilor de-a lungul întregii granițe cu Ucraina, care vor obliga conducerea militară să concentreze trupe la graniță, iar Kievul să fie astfel, slăbit.

Pasul următor este preluarea controlului principalelor autorități - Statul Major, Rada Supremă până la sosirea forțelor armate.

Operațiunea ar urma să dureze cel mult 24 de ore, fiind așteptată în zilele următoare, în funcție de vreme și de evoluția situației politice mondiale.

Ucraina ar urma să fie împărțită în două părți - pe principiul Germaniei de Vest și de Est (sau Coreea de Nord și de Sud). Federația Rusă ar urma să recunoască partea legitimă a Ucrainei cu care va semna acorduri de loialitate.

„Dar planurile lui Putin sunt cunoscute, iar armata ucraineană este gata să le respingă”, a spus oficialul serviciului de informații.