Actorul și regizorul american Sean Penn se află la Kiev unde filmează un documentar despre invazia lansată de Rusia, a anunțat joi președinția ucraineană, potrivit AFP și Variety.

Sean PennFoto: Captura YouTube

<div>

Sean Penn a fost fotografiat printre participanții la o conferință de presă guvernamentală de la Kiev și poate fi văzut întâlnindu-se cu președintele Volodimir Zelenski într-un videoclip postat pe contul de Instagram al șefului de stat ucrainean.

„Regizorul a venit special la Kiev pentru a înregistra toate evenimentele care se desfășoară în Ucraina și în calitate de realizator de documentar pentru a spune lumii adevărul despre invazia Rusiei în țara noastră”, se arată într-un mesaj scris în ucraineană pe pagina prezidențială.

"Astăzi, Sean Penn se numără printre cei care susțin Ucraina fiind în Ucraina. Țara noastră îi este recunoscătoare pentru o asemenea demonstrație de curaj și onestitate", a adăugat acesta.

Serviciile lui Zelenski adaugă că artistul american dă dovadă de un curaj „care le lipsește multor altora, în special politicienilor occidentali”.

Sean Penn vizitase deja Ucraina în noiembrie anul trecut și se întâlnise cu armata.

Actorul în vârstă de 61 de ani, cu două premii Oscar – pentru „Harvey Milk” și „Mystic River” – filmează un documentar pentru Vice Studios, potrivit NBC News.

Întrebați de AFP, nici reprezentanții lui Vice și nici reprezentanții lui Sean Penn nu au reacționat joi după-amiază.