Statele Unite nu au văzut ca rușii să folosească „întreaga sferă a capacităților lor de război electronic”, în acest moment, a declarat un înalt oficial american al Apărării, potrivit CNN.

Atac ciberneticFoto: Rawpixelimages, Dreamstime.com

„Comunicarea media deschisă rămâne intactă, evident că unele dintre aceste atacuri electronice au fost folosite cu siguranță pentru capacitatea lor de comandă și control dar, așa cum am spus mai devreme, nu i-am văzut utilizând întreaga sferă a capacităților lor de război electronic (eng. EW – Electronic Warfare)”, a spus oficialul.

Conflictul dintre SUA și Rusia cu privire la conflictul din Ucraina s-a desfășurat până acum în principal pe fronturile diplomatice și economice.

Dar acum, pe măsură ce Rusia invadează Ucraina și SUA impun noi sancțiuni Rusiei, există preocupări care se pot schimba. Guvernul SUA este în alertă maximă pentru posibilitatea ca acest conflict să se răspândească în spațiul cibernetic, unde Rusia a demonstrat capacitatea de a provoca perturbări și daune semnificative în trecut.

Marți, un oficial cibernetic de rang înalt al FBI a avertizat companiile americane și guvernele locale că ar trebui să fie vigilente împotriva potențialelor atacuri de tip ransomware, la doar câteva zile după ce mai multe agenții americane au emis un avertisment similar directorilor de la marile bănci din SUA.

Dacă trecutul recent este un indiciu, există o serie de moduri în care hackerii ruși ar putea perturba afacerile din SUA și publicul larg.