Luați-vă lucrurile de strictă necesitate și mergeți în cel mai apropiat adăpost, le-a recomandat joi Ivan Sokol, directorul departamentului de protecție civilă al Administrației Regionale Harkov, scrie presa locală.

Soldat ucraineanFoto: Profimedia Images

În dimineața zilei de joi, 24 februarie, locuitorii capitalei ucrainene Kiev s-au trezit în zgomote de explozii care s-au auzit în regiunea Troyeshchyna. Explozii au fost mai raportate și de locuitori din Odesa, Harkov și alte orașe.

În orașe s-au auzit sirenele la câteva minute după anunțul făcut la ora 5 de Putin.

05:10 – La Kiev s-au auzit cel puțin trei explozii. Se aud explozii și la Harkov și Odesa.

05:17 - Se aud explozii și în Berdyansk. Există o bază militară acolo.

05:31 – La Mariupol se aud explozii.

05:47 - Corespondentul de război Andrei Tsaplienko raportează că trupele ruse lovesc de-a lungul întregii granițe - de la Lugansk la Jytomyr. Aceeași informație a fost transmisă de presă, citând o sursă din serviciul de frontieră.

05:58 - Există rapoarte că sunt vizate depozitele militare și bazele militare

06:00 - Sunt semnalate explozii în Nova Kakhovka din regiunea Herson.

06:01 – Primarul orașului Boryspil Volodymyr Borisenko a declarat că exploziile din zona aeroportului Boryspil, care se aud dis-de-dimineață, au fost efectuate de apărarea aeriană ucraineană pe vehicule fără pilot necunoscute. Probabil, acestea sunt UAV-uri rusești.

06:03 – Nu există informații despre daunele civile din Harkov

Starea de urgență a fost decretată pentru o perioadă de 30 de zile în toată Ucraina, cu excepția regiunilor Donețk și Lugansk, unde starea de urgență era deja în vigoare.

Restricțiile legate de starea de urgență vor varia în funcție de regiune.

Potrivit Deputaților Poporului, a fost adoptată o versiune simplificată a textului, care prevede: interzicerea grevelor, mitingurilor și evenimentelor în masă și difuzarea materialelor de propagandă, interzicerea recruților, militarilor și rezerviștilor de a-și schimba locul de reședință fără știrea biroului de înrolare militară, evacuarea persoanelor din locuri periculoase, introducerea unui regim special de intrare și ieșire în/din Ucraina, inspecția vehiculelor, intensificarea protecției ordinii publice.