Premierul victor Ponta a declarat intr-o interventie telefonica la RTV ca Dan Diaconescu ar trebui tras la raspundere pentru faptul ca a prezentat documente false la banca si ca PDL il protejeaza pe Dan Diaconescu: "Ma refer la faptul ca orice om care merge la o banca cu documente bancare false, in a doua seara doarme la Politie. Domnul Dan Diaconescu care a facut lucrul acesta acum n-are nici-o problema. Asta inseamna ca avem o Justitie care lucreaza cu masuri diferite. In acest fel, la urmatoarele licitatii vor veni alti oameni cu documente false care vor spune ca vor si ei la televizor."

Primul-ministru a continuat mentionand ca Justitia are o problema de functionare si acuza lipsa de reactie a sistemului juridic: "Sistemul bancar se protejeaza foarte puternic si a doua zi dupa o infractiune bancara se iau masuri. Un om care prezinta un document fals, va garantez ca a doua zi ii bate Parchetul la usa. Avem o mare problema de functionare a Justitiei".

Principalele declaratii ale premierului

  • Prin realocari asiguram functionarea institutiilor publice pana la sfarsitul anului. Realocam bani din resurse suplimentare: incasari mult imbunatatite la ANAF si resurse venite din finalizarea cu succes a unor licitatii, plus taierea unor sume care se duceau la afaceri de partid. Asta era si supararea PDL. Erau mai multe zone in asa numite investitii: piscine, tot felul de terenuri prin panta si telecabine pe unde nu e zapada.
  • Despre rectificarea bugetara din vara: "Domnul Boc ori nu a fost prim-ministru si habar nu are ce e un buget ori nu stiu care e situatia. Nu aveam situatia finala a cheltuielilor institutiilor publice si in al doilea rand rectificarea din  vara am facut-o pentru cresterea cu 8% a salariilor, restituirea pensiilor luate stupid si ilegal de domnul Boc si banii pentru persoanele cu dizabilitati. Daca nu a fost priim-ministru, nu ma chinui sa-i explic".