Bucurestiul va deveni gazda celei mai importante competitii auto a anului, care se afla la a doua editie. In perioada 22-24 august, eveniment unic in lumea sporturilor cu motor va gazdui curse din Campionatul FIA GT, Formula 3 Britanica si Cupa Dacia.

Pentru a doua oara in istorie, Campionatul FIA GT C se va desfasura pe circuitul stradal din capitala Romaniei - pista creata chiar in inima orasului, in jurul uneia dintre cele mai cunoscute cladiri din lume, Palatul Parlamentului. Acesta va fi punctul de atractie pentru mai mult de 200.000 de fani ai sporturilor cu motor, comparativ cu cei 70.000 de oameni care au fost prezenti anul trecut, la prima editie.

In cadrul Bucharest City Challenge, la Sport & Tuning Car Exhibition, va fi lansat calendarul oficial pe 2009 al evenimentului, calendar care are rolul de a promova locatiile de interes din Bucuresti, realizandu-se astfel o conexiune directa intre conceptul de calendar si cel de circuit stradal pe care se desfasoara evenimentul, potrivit unui comunicat.