Scrii, prin presa locala, de mai-marii de la Politie, apoi, peste cateva seri, cand te afli, cu alti cativa ziaristi, la o bere, intr-un bar, te trezesti cu vreo 50-60 de "mascati" si politisti de la Crima Organizata ca te perchezitioneaza pana si in... ciorapi, ca sa nu mai vorbim de buzunare. Fara nici o exagerare.

Nimic iesit din comun pana aici - sa admitem - insa ziaristii au fost singurii perchezitionati, din cei peste 100 de clienti din barul respectiv. Ba, mai mult, barul (Versus) in care se aflau ziaristii a fost singurul verificat in timpul raziei cu pricina, de sambata seara.

Unde mai pui ca, anterior cu vreo juma' de ora, un ofiter de la Crima Organizata venise singur in bar si discutase, in spate, cu cineva, apoi dupa doua minute, plecase in graba. Curiozitatea este alta: venise sa fileze ziaristii sau sa anunte "prietenii" ca urmeaza o razie (?) Sau toate acestea sunt o pura coincidenta?

Chestionati, telefonic, sefii de la Politie si Crima Organizata sustin ca n-au nici un politist cu semnalmentele respective si ca totul este - asa cum ne intrebam - o coincidenta nefericita. Ziaristii il cunosc, insa, bine, pe ofiterul cu pricina, ca au mai participat si ei la razii, cu Politia....