Casatorit, din dragoste, cu o romanca, un neamt sustine ca s-a trezit cu fostul ei sot in patul conjugal, dar si fara apartamentul si bunurile pe care le cumparase in Craiova. Romanca sustine, insa, ca apartamentul i-ar apartine si ar fi fost cumparat din banii ei. Idila a ajuns pe rolul instantelor de judecata.

Intamplare cu iz de telenovela la Craiova. Idila unui neamt indragostit de o romanca s-a transformat, peste noapte, intr-un cosmar – sustine el. Georg Malek povesteste ca si-a surprins nevasta romanca, Simona Capatana, in patul conjugal, cu fostul ei sot. “Atmosfera incepuse sa devina rece. Eu n-am stiut de ce, dar, mai tarziu, am vazut cu ochiul meu.

Cand m-am intors, o data, noaptea, din Germania, am batut 15 minute la usa si degeaba. Cum nu mi-a raspuns nimeni, am coborat in parcare si am dormit in masina. Dimineata, am urcat din nou. Din casa a plecat un om, fostul ei. Nu am facut scandal, nu harababura, nu tu palme, cum e obiceiul la romani, ba chiar l-am salutat, politicos, pe barbat. Am hotarat sa divortez”, povesteste neamtul.

Numai ca, abia de aici inainte – mai spune Georg Malek – aveau sa inceapa necazurile. Divortul a fost pronuntat, ca, de altfel si casatoria, in Germania. Procesul de partaj s-a derulat, insa, la Craiova, unde traia cuplul.

Ce zice neamtul

Neamtul sustine ca a trait, in concubinaj, mai multe luni de zile, cu Simona Capatana, inainte de casatorie. Perioada in care, mai spune Malek, el a cumparat mai multe bunuri de uz casnic, dar si un apartament, pe Calea Bucuresti, in Craiova. “Ea m-a mintit ca, fiind strain, nu am dreptul sa detin casa in Romania si m-a convins sa cumpar apartamentul pe numele ei.

Am martori, colegi de serviciu, din Electroputere Craiova si fostii proprietari ai apartamentului, ca acesta a fost cumparat cu banii mei, ca si mobila si alte bunuri. Trebuia sa locuim impreuna in apartament”, sustine Georg Malek.

Ce zice romanca

De partea cealalta, fosta sotie a neamtului a sustinut, in fata instantei, ca apartamentul respectiv ar fi fost cumparat din banii ei, mare parte proveniti in urma partajului din casatoria sa anterioara. Totodata, Simona Capatana a declarat in fata judecatorilor ca nu a trait cu neamtul inainte de casatorie si ca nu a avut nici o relatie de concubinaj cu acesta.

|n concluzie, craioveanca a solicitat judecatorilor ca apartamentul sa-i fie atribuit ei. Repetatele noastre incercari de a o contacta pe Simona Capatana, pentru mai multe amanunte, s-au dovedit a fi zadarnice.

Malek contesta spusele ex-sotiei

Neamtul contesta, insa, declaratiile fostei sale sotii. “Eu nu inteleg de ce nu recunoaste. M-am purtat intotdeauna frumos cu ea, i-am luat tot ceea ce a avut nevoie, i-am ajutat parintii de la tara si fratele. Banii pentru apartament au fost toti ai mei.

La momentul cand am cumparat apartamentul partajul ei cu fostul sot nu se finalizase, asa ca nu avea cum sa-l ia din banii de la partaj. Ea castiga foarte putin in comparatie cu mine. Nu a avut de unde sa dea bani pentru apartament”, declara Georg Malek, care conchide: “Eu n-am stiut ce e in Romania Nu m-am asteptat sa mi se intample asa ceva. Eu m-am purtat frumos cu ea”.

Neamtul, nemultumit de deciziile instantelor craiovene

Judecatoria Craiova a decis ca apartamentul sa-i ramana sotiei romance, iar neamtul sa primeasca jumatate din valoarea la care a fost cumparat, adica 55 de milioane de lei. Asta in conditiile in care apartamentul respectiv valoreaza, in prezent, cel putin 800 de milioane de lei. Nemultumit de decizia judecatorilor, Georg Malek a facut apel la Tribunalul Dolj.

Magistratii de aici au decis ca lui sa-i revina doua treimi din valoarea respectivului apartament, insa solutia a fost atacata, la Curtea de Apel Craiova, atat de neamt cat si de romanca. |n fine, judecatorii Curtii de Apel au decis ca hotararea initiala, data de Judecatoria Craiova, sa ramane valabila. “Sunt satul de jocurile lor. Dreptatea este de partea mea.

Am dovedit cu acte si cu martori ca apartamentul a fost cumparat din banii mei si tot degeaba, tot ei i se da dreptate. Eu n-am stiut ca in Romania se poate intampla asa ceva, n-am crezut povestile pe care mi le spuneau prietenii despre ta.ra asta, eu am fost de buna credinta”, concluzioneaza Georg Malek.

Curtea de Apel Craiova nu comenteaza

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Craiova, judecatorul Aurel Ilie, declara ca legea nu-i permite sa comenteze deciziile luate de colegii sai in instanta, dar se arata deschis sa puna toate actele la dispozitie. "Hotararea instantei este definitiva si irevocabila, iar legea nu-mi permite sa comentez solutia data.

Cetateanul neamt are posibilitatea de a depune o contestatie in anulare, iar daca aceasta se constata intemeiata, va fi data o alta solutie”, a precizat, judecatorul Aurel Ilie.