Enoriasii din parohia Sohodol, comuna Magura, au un spin in coaste: Ionel Vasiloiu, care ba vrea sa fie primar, ba preot. Nici una dintre pozitii nu este una potrivita, daca este sa tinem cont de comportamentul lui.

S-a semnalat in presa bacauana incercarea primaruluide a pune mana pe trei miliarde de lei,schimband un teren al parohiei.

De asemenea, in vara anului trecut, reprezentanti ai Bisericii au venit in Sohodol pentrua-l scoate pe Vasiloiu din casa parohiala, unde locuia fara sa aiba acest drept.

Acum primarul a "comis-o" inca o data, fiind prins la furat lemn din padurea statului.

Furt cu masina primariei

Pentru ca bugetul familiei Doina si Ionel Vasiloiu sa fie cat mai bine pus la punct, sotia primarului si-a facut o firma, urmand ca in cateva saptamani sa taie panglica unei bodegi, dupa cum acestia s-au laudat prietenilor.

"Cladirea in care se vor servi spirtoase a fost deja construita, chiar in curtea casei primarului, langa grajdul facut din lemnul nostru. Am depus plangere la Politie si am explicat ca l-am prins pe primar la furat de lemne. Era cu masina primariei" explica Constantin Ciocoiu, consilier local.

In seara de 13 septembrie, 2003, Constantin se afla cu animalele, in padure.

"L-am vazut pe Vasiloiu cum va vad si cum ma vedeti. A ciopartit toata padurea. A carat doua masini si a doborat la pamant zeci de copaci.

Nu a luat decat bradul drept, pe care putea sa-l foloseasca pentru grinzi. De restul nu s-a atins, l-a lasat pe loc. Dar tot taiat ramane".

Pentru ca nu au putut inchide ochii, satenii au mers in fata sefului politiei judetene, urmand ca organele abilitate sa continue cercetarile in acest caz.

De ce?

Oamenii din parohie sunt speriati de faptul ca actualul primar se poate intoarce la altar, motiv pentru care au inceput sa "bombardeze" Episcopia Romanului cu plangeri.

Cu toate ca povestea nu este deloc noua si Episcopia a fost avertizata de ceva vreme ca Vasiloiu este o rusine pentru haina preoteasca, nu s-au luat masuri- sau cel putin noi nu am putut afla de la "sursa" care sunt acestea.

Tacerea mai marilor din tagma bisericeasca ne face sa credem ca in cazul lui Vasiloiu principiile dupa care se ghideaza biserica nu se aplica.

"… Vasiloiu o ruga sa-si ridice tricoul sa-mi arate mie tatele, spunandu-mi sa pun mana, sa vad cat sunt de carnoasesi sa ma conving cat de buna este tiganca"- fragment din una dintre cele cateva duzini de plangeri depuse la Episcopia Romanului de enoriasii din Sohodol.