La finele saptamanii trecute a fost adusa in Bacau minora Catalina-Adelina G, cea care la inceputul lunii ianuarie si-a strangulat cu sange rece prietena. Catalina a fost supusa la o suita de teste psihiatrice in Laboratorul Penitenciarului Jilava iar in urma investigatiilor, psihiatrii au ajuns la concluzia ca minora avea discernamant in momentul comiterii crimei.

Surse din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau ne-au declarat ca ea se afla actualmente la Bacau, in regim de detentie si ca, pana la sfarsitul acestrei luni, dosarul ei va intra pe rol, pentru acuzatia de omor.

Reamintim ca miercuri, 14 ianuarie 2004, minora Catalina-Adelina G, din clasa a IX-a Cm, Colegiul Tehnic "Anghel Saligny", si-a strangulat cu sange rece prietena Georgiana C, eleva in clasa a IX-a la Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacau, pentru a-i sustrage bijuteriile si cele mai tentante obiecte de imbracaminte.

Taxat initial drept "sinucidere", cazul a fost cercetat atent de politisti, de medicii legisti si de procurori, ajungandu-se la concluzia ca minora Georgiana C. a fost strangulata cu o esarfa si ca prezumtiva autoare a omuciderii este Catalina-Adelina G, care, de altfel, si-a recunoscut fapta.

Daca instanta va decide ca minora este vinovata de crima, ea va primi cel putin sapte ani de inchisoare.

Inspectoratul Scolar Judetean, Casa Corpului Didactic si Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica definitiveaza un proiect educational pentru combaterea delincventei juvenile.

S-a inspirat dintr-un film

Catalina a recunoscut fapta, ba chiar s-a adresat procurorului cu cuvintele: "Va rog frumos, nu ma lasati acasa!" Ea a povestit cu lux de amanunte cum s-a desfasurat crima, cum s-a dus la Georgiana si a strigat-o de jos, cum a carat lucrurile in doua genti si a spus acasa, unchiului ei, ca le are de la o femeie care a plecat in Italia.

La inceput intentiona sa ia un cutit si s-o omoare dar a considerat ca este mai greu, pentru ca daca o vedea Georgiana cu cutitul in mana ii ghicea intentia si ar fi putut sa se apere.

Cu un cinism mai rar intalnit la o fata de varsta ei, autoarea omorului le-a declarat politistilor ca s-a inspirat dintr-un film vazut la televizor! Fimul se numeste in versiunea romana "Colega de camera" (Single White Female) si a fost difuzat de unul din canalele nationale de televiziune cu cateva zile inainte de comiterea crimei.

Din cauza prea multelor absente, Catalina nu avea situatia incheiata pe primul semestru. la inceputul lui 2004 a venit la scoala abia pe 8 ianuarie, apoi a disparut din nou, pentru a reveni la o zi dupa faptuirea crimei, joi, 15 ianuarie. Atunci a venit imbracata cu un cojocel, care s-a dovedit ulterior a fi al victimei, iar vineri a venit cu o fusta si cu bijuterii.

Le-a aratat colegelor fusta, le-a intrebat daca le place. Apoi, la intrebarea lor de unde are bijuteriile, a raspuns ca i-a trimis mama ei mai multi bani din Italia. "Cand am fost cu mama la Politie sa dau declaratie am intalnit-o acolo pe Catalina" - ne-a declarat la vremea respectiva una dintre colegele ei de clasa.

"Politistii ne spusesera ca este suspecta de crima asa ca am intrebat-o cum a putut sa faca asa ceva. Mi-a raspuns cu nonsalanta: 'Am strans-o de gat si-am omorat-o!' A spus-o atat de firesc incat am simtit un fior rece pe sira spinarii".