Dumnezeu, atunci cand vrea sa pedepseasca pe cineva, ii ia mintile. Marius Zamfir, de 19 ani, locuia in satul Prajesti, comuna Traian. „Nu este un baiat rau, nu ne facea necazuri, doar cand bea isi pierdea mintile“, spune mama lui, Maria Zamfir.

Cum este insa posibil ca un copil, pentru ca si la 19 ani Marius tot un copil este, sa bea atat incat sa devina irational si sa se comporte ca un animal? In acest context, cei sapte ani de-acasa conteaza enorm, pentru ca nu credem ca acest tanar a fost pedepsit vreodata de parinti pentru ca facea exces de bauturi alcoolice.

Duminica, 7 martie, in jurul orei 14, 30, Marius a fost din nou furat de flama. A baut cat a putut pana a ajuns in stare de inconstienta. Numai asa se explica faptul ca a pus ochii pe o minora de sase ani, pe deasupra si vecina cu el, pe care a vrut s-o violeze.

Aburii alcoolului i-au rascolit intr-atat simturile incat a ademenit-o prin semne, a condus-o pe o ulita a satului, mai departe de ochii lumii, desi pe acolo exista o carare pe care se deplasau oamenii sa ia apa de la fantana. Instictul animalic n-a cunoscut limite si Marius s-a repezit spre fetita, dandu-i pantalonii jos si dezbracand-o de haine.

Cu spatele gol, fetita a fost trantita pe zapada si a lipsit foarte putin ca evenimentul sa se intample. Fata a apucat sa strige doar o data, de ajuns ca niste pusti aflati prin zona sa o auda. Acestia au alertat vecinii si, spre locul ce putea fi al unei tragedii, s-au repezit cativa oameni. Marius s-a speriat si a luat-o la fuga pe camp.

Cea care a luat fata si a dus-o in casa Mariei Jufa a fost Mariana Solomon, care a anuntat si Postul de politie Traian. In casa Mariei Jufa fetita a fost incalzita si imbracata la loc. Corpul ii era acoperit de vanatai. Bestia a vrut sa se spanzure Imediat ce a fost descoperit si impiedicat sa-si definitiveze opera, Marius Zamfir si-a luat campii si a revenit spre seara acasa.

„Seara, cand a venit de pe unde-o fi fost, mi-a spus mama, azi ma spanzur. Apoi a plecat de-acasa. A venit un vecin si mi-a spus ce-a facut, ca a tras de fata vecinului. Cand ii beat, e ca un caine turbat“, spune mama baiatului. Dupa ce a stat fugar un timp, Marius a fost prins de politistii din comuna si a fost deferit procurorului.

„Dupa terminarea anchetei a fost prezentat Tribunalului Bacau, instanta emitand pe numele lui un mandat de arestare preventiva de 29 de zile, fiind acuzat de savarsirea infactiunii de tentativa de viol“, ne-a declarat Mihaela Munteanu, purtator de cuvant in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau. El risca o pedeapsa cu privare de libertate cuprinsa intre 5 si 10 ani.

Pe de alta parte, o situatie aparte o constituie si faptul ca minora de sase ani era lasata singura, de capul ei pe strada, destul de departe de casa. Intr-un fel, exista o explicatie. In timp ce noi il cautam pe tatal fetitei, acesta se afla langa noi, intr-o stare avansata de ebrietate, si o certa pe o vecina care ne aratase locuinta acestuia.