Ultimul bacauan care a stat de vorba cu fostul ministru al Justitiei

Iancu Nunu are 68 de ani si este din satul Soci, comuna Pancesti. "In noaptea de 3 spre 4 martie 2002, mi s-au furat din curte, de Gheorghe Popa si Maricica Popa, 9 curci. Cei doi au taiat trei curcani si o curca, acestea fiind gasite la cei doi“, povesteste mos Iancu. El a alergat dupa sotii Popa, i-a ajuns, dar a fost lovit de ei in cap cu un harlet.

Pentru acest lucru si-a scos un certificat medico - legal de 8 - 9 zile ingrijiri medicale. A fost la Politie si a sesizat furtul. Lucratorii din cadrul Postului de Politie Pancesti au inaintat dosarul penal la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau. De aici, mos Iancu a primit raspuns ca...

fapta nu exista(!) si ca Gheorghe si Maricica Popa au fost sanctionati doar cu o amenda administrativa, recomandandu-i-se sa se adreseze unei instante civile.

Iancu Nunu nu intelege cum vine asta, adica fapta nu exista.

„Am fost lovit in cap cu harletul de cei doi, Serviciul de Medicina Legala Bacau a trimis catre Postul de politie Pancesti o adresa prin care mentioneaza ca am fost victima unei agresiuni, fiind lovit de doua persoane cu un corp dur. Si acum, fapta nu exista! Adica cum?“, intreaba mos Iancu.

S-a pierdut un dosar!

Iancu Nunu i-a actionat in instanta pe cei doi la Tribunalul Bacau.

S-a judecat un timp cu ei si a tot asteptat raspuns. „M-am dus la Tribunal si am cerut sa-mi spuna si mie cum s-a terminat procesul. Dupa ce mi-au zis ca nu stiu, acum cica nu mai gasesc nici dosarul!“, face haz de necaz batranul. Saptamana trecuta el a fost la Bucuresti. „Am stat si nu m-am clintit din fata Ministerului Justitiei pana nu am fost primit de d-na Rodica Stanoiu.

I-am spus pe limba mea cum e cu judecata si cu dosarul. Nu m-a crezut ca nu se gaseste dosarul dar mi-a pus o rezolutie pe cererea mea, promitandu-mi ca se va rezolva. Am vrut sa intru si la presedintele Senatului dar n-am apucat. Am lasat si acolo un memoriu“ ne-a relatat Iancu Nunu plimbarea sa la Bucuresti. Acum s-a dus acasa, in satul Soci si asteapta raspuns.

„Mi-a promis doamna ministru ca ma rezolva, astept“, adauga mos Iancu. Numai ca, dupa doua zile de la discutia cu Rodica Stanoiu, aceasta a parasit cabinetul Nastase. Mos Iancu nu se descurajeaza si asteapta, cu rabdarea specifica varstei. Sa se gaseasca dosarul si sa i se comunice sentinta instantei