Administratorul SUMA, in gratiile Administratiei Financiare Bailesti

de Cristian Vasilcoiu, OPINIA OLTENIEI     Opinia Olteniei
Marţi, 2 martie 2004, 0:00

Cu toate ca are de recuperat peste 40 de miliarde de lei de la SC SUMA SA Bailesti, Administratia Financiara Bailesti din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Dolj se face ca ploua. Pe langa faptul ca, fiind cel mai important creditor al societatii bailestene, trebuiau sa ceara falimentul acesteia, Finantele Bailesti nu se inscriu, nici macar acum, la masa credala.

Ezitarile conducerii Administratiei Financiare Bailesti ar putea face ca DGFP Dolj sa nu mai poata recupera nici macar un leu de la SC SUMA, firma acaparata, ilegal, de mai vechea noastra cunostinta, tepuitorul Costinel Dunareanu.
Cum SC SUMA SA datoreaza Finantelor Bailesti circa 40 de miliarde de lei, cea din urma institutie era mai mult decat indreptatita sa ceara Tribunalului Dolj falimentul firmei cu pricina. Cu atat mai mult, cu cat este cel mai important creditor al firmei acaparate de Dunareanu. Nu a facut-o, insa, din motive pe care, momentan, ne abtinem sa le comentam.

Falimentul SUMA SA a fost, totusi, cerut, de o firma galateana care are de recuperat de la societatea bailesteana vreo 200 de milioane de lei. Adica, mai nimic, fata de cele 40 de miliarde de lei ale Finantelor. Culmea, Administratia Financiara nu se inscrie nici macar acum la masa credala. Explicatia oferita de oficiali: “Nu am primit, inca, notificarea.

Atunci cand o vom primi, ne vom inscrie”.
Atitudine nejustificata
Seful Sectiei Comerciale a Tribunalului Dolj, Claudiu Gherghina, confirma ca Administratia Financiara Bailesti se putea inscrie la masa credala si fara a fi notificata. “Bineinteles ca se puteau inscrie, mai ales ca dumnealor au un consilier care vine periodic la instante, tocmai pentru a verifica astfel de situatii.

Normal ca puteau cere si dumnealor falimentul“, declara magistratul Gherghina.
Pericolul este unul si mai mare: conform Legii 64, Administratia Financiara are intaietate la recuperarea creditelor, insa, daca se inscrie prea tarziu la masa credala, va pierde intaietatea si va fi despagubita, cel mai probabil intr-o foarte mica masura, numai dupa stingerea datoriilor SUMA catre ceilalti creditori, care au avut grija sa solicite, din timp, inscrierea la masa credala, confirma

acelasi magistrat Claudiu Gherghina. Oare toate acestea sa fie doar nevinovate balbaieli ale conducerii Administratiei Financiare Bailesti sau favoruri acordate tepuitorului Costinel Dunareanu, din motive lesne de inteles?
264 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă