Printre romanii raniti in atentatele din Spania se numara si cel putin trei tineri doljeni: Razvan Cataneanu, Sorin Padureanu, ambii din Craiova, si Irinel David Saceanu, din Bailesti. Desi a suferit rani destul de serioase si este internat intr-un spital din Madrid, Razvan Cataneanu este, in prezent, constient. Din nefericire, ceilalti doi doljeni se afla intr-o stare mult mai grava.

Cei trei olteni erau impreuna in momentul producerii deflagratiilor si se aflau intr-unul dintre vagoanele de tren care a explodat. “Cand mi-am revenit, intre fiarele contorsionate, am vazut pe langa mine numai oameni plini de sange. Cei doi prieteni ai mei erau inconstienti si plini si ei de sange.

Am lesinat din nou si m-am trezit la spital, cu masca de oxigen pe fata”, a declarat, ieri, telefonic, Razvan Cataneanu. El spune ca nu mai stie nimic despre bailesteanul Irinel David Saceanu pe care nu l-a mai vazut de atunci. Razvan mai spune ca celalalt prieten al sau, Sorin Padureanu, ar fi suferit rani grave la cap si este internat tot intr-un spital din Madrid.

Mama lui Razvan Cataneanu a fost prima care a aflat vesti din Spania. Femeia a fost sunata, joi dupa-amiaza, de fiul sau, care i-a spus sa stea linistita pentru ca, desi este ranit, el isi va reveni. Mama lui Razvan a sunat-o apoi pe sora lui Sorin Padureanu, Loredana. Aceasta incercase, in zadar, sa-si contacteze, telefonic, fratele, intreaga zi.

Durerea Loredanei este cu atat mai mare cu cat nefericita veste a venit chiar de ziua ei de nastere. Sora lui Sorin spune ca va pleca cel tarziu maine catre Spania, pentru a fi alaturi de fratele sau.

“Nu de bine au plecat din tara. Au terminat amandoi (Sorin si Razvan – n.r.) facultati, dar nu si-au gasit de lucru in tara. Lucrau la un studio de productie din Madrid. Participasera la turnarea reclamei in care apar jucatorii de fotbal de la Real Madrid”, declara, indurerata, mama lui Razvan.