Criminalul grec Passaris, transferat la PMS Craiova

de Cristian Vasilcoiu     Opinia Olteniei
Luni, 15 martie 2004, 0:00


Celebrul criminal grec Konstantinos Passaris a fost transferat, la inceputul week-end-ului, la Penitenciarul de Maxima Siguranta (PMS) Craiova, unitate de detentie din care nimeni nu a reusit sa evadeze, pana in prezent. Grecul este incarcerat singur in celula. Aceasta este situata intr-o aripa a penitenciarului in care nu se mai afla nici un alt detinut.Celula urmeaza a fi dotata cu televizor, saptamana viitoare. Passaris a refuzat dreptul de a beneficia de programul de plimbare zilnic prin curtea unitatii, pe motiv ca nu suporta lanturile care i s-ar pune, in aceasta situatie, la maini si picioare.Grecul cunoaste bine limba romana, dar a evitat, pana in prezent, sa intre in discutii cu vreun angajat al unitatii, declara colonelul magistrat Anton Lapadat, comandantul PMS Craiova. “Regimul sau de pedeapsã este acela al condamnatilor la detentie pe viata, dar, chiar si asa, masurile de sigurantã au fost inasprite. Nu este violent.Atunci cand a venit, era destul de crispat, pentru ca nu cunostea unitatea. Prea putini detinuti stiu ca Passaris se afla in penitenciarul nostru”, mai spune col. magistrat Lapadat despre detinutul care a amenintat, in timpul procesului, ca va omori cel putin doi gardieni, inainte de a evada.La Penitenciarul Jilava, unitate din care a fost mutat la PMS Craiova, Passaris a dat de multe ori dureri de cap gardienilor, carora le aducea injurii ii ii scuipa.

Konstantinos Passaris a fost, reamintim, condamnat de Sectia I Penala a Tribunalului Bucuresti, prin Sentinta nr. 712/2003, la detentie pe viata.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

277 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by