Caravana „ProActiv“ isi doreste in aceasta sesiune sa adanceasca si sa clarifice posibilitatile de consultare publice cu avantajele si dezavantajele modelului ales pentru cele doua parti implicate si anume autoritatile locale si formele structurate ale societatii civile.

De asemenea, isi propune sa dezbata criterii de evaluare si sa sugereze rapoarte de evaluare ale societatii civile asupra implementarii trasparentei decizionale a autoritatilor publice locale din aria lor de interes.

Caravana ProActiv se va opri, pana in 15 aprilie, in Cluj, Arad, Bacau si Bucuresti si se va incheia cu o conferinta asupra transparentei autoritatilor publice locale in procesul de luare a deciziilor, in urma unui an de implementare a legii L52/2003. Locul de desfasurare va fi ales in sediul celei mai transparente autoritati publice locale, in jurul datei de 20 aprilie 2004.

Proiectul Pro Activ, implemetat de A.A., face parte din programul "campanii pentru o societate deschisa" sustinut de Fundatia pentru o Societate Deschisa.

Asociatia Academia de Advocacy este o organizatie infiintata in Timisoara, a carei misiune este de a oferi organizatiilor civice, prin training, consultanta si management de campanii de advocacy, instrumentele necesare ameliorarii eficiente a politicilor publice prin interactiunea directa a administratiei publice cu societatea civila.

Printre proiectele anterioare derulate de Asociatia Academia de Advocacy se numara organizarea de evenimente consultative pe diverse teme legislative (printre care se numara „Cum reglementam activitatea de lobby in Romania“, legea leasing-ului si Codul Muncii), participarea la organizarea de evenimente consultative pe teme legislative de interes imediat (Conferinta "Codul Fiscal si

Impactul asupra sectorului IMM"), precum si campanii de advocacy la nivel parlamentar (Codul Fiscal).