Teroare, in noaptea de miercuri spre joi, in cartierele craiovene Lapus-Arges, Calea Bucuresti si Valea Rosie.

Alarma de antiaeriana, situata in fabrica Electroputere Craiova, a inceput sa sune asurzitor, la cateva minute inainte de ora 2.

Speriati, sute de craioveni au sunat la Politie, pana ce au blocat liniile telefonice.

Un motiv in plus pentru ca cei mai "sensibili" dintre oameni sa se alerteze, unii mergand cu gandul spre evenimentele petrecute saptamana trecuta la Madrid.

Altii, mai putin speriosi, s-au multumit sa sune la Politie doar pentru a le comunica oamenilor legii sa opreasca alarma de antiaeriana, caci nu pot sa doarma.

Una peste alta, mai multe echipaje de Ambulanta, Politie si Protectie Civila s-au deplasat val-vartej la fata locului, pentru a vedea despre ce este vorba.

Specialistii aveau sa constate ca alarma de antiaeriana s-a declansat, insa, din cauza unui banal scurtcircuit.

Defectiunea nu a putut fi remediata pana ce nu a fost oprita alimentarea fabricii cu energie, astfel ca antiaeriana a continuat sa provoce panica pentru mai bine de 40 de minute.

Alarma din Electroputere Craiova, ca, de altfel, alte cateva dispozitive de acest gen (ce se afla in incinta unor mari unitati industriale), a fost montata de Inspectoratul Judetean de Protectie Civila Dolj, in vederea prevenirii populatiei, in caz de bombardamente.