Spitalul de Urgeta Braila a fost scena unei intimplari de care nu stii daca sa rizi sau sa plingi. Ion Neculai s-a internat vineri, la Spitalul de Urgenta Braila, cu fractura de mandibula. Medicul de la Unitatea de Primire Urgente i-a spus ca va fi operat, dar ca trebuie sa stea intins o ora pina i se opreste singerarea.

Dar, dupa citeva minute, barbatul avea sa fie luat pe sus de o infirmiera, pus pe targa - desi Neculai nu avea nimic la picioare - si bagat in sala de operatie. “A intrat o infirmiera si m-a intrebat daca eu sint pacientul, nu a spus nici un nume si atunci am raspuns ca eu sint pacientul. M-a pus sa semnez, am semnat. Cind m-a pus pe targa, eu am zis ca pot merge pe picioare, dar nimic.

M-am trezit in sala de operatie. Au inceput sa ma rada, eu tot spuneam ca sint cu gura, de ce sa ma opereze”, povesteste Ion Neculai. “Le-am explicat ca eu am ce am la gura nu acolo, dar degeaba, medicul mi-a zis sa tac pentru ca delirez.

Eu tipam sa ma lase in pace, dar ei mi-au facut o injectie si mi-au facut operatia de montare a tubului pentru dializa. Dupa ce au observat ca eu nu ma linistesc si tipam cit ma tinea gura ca problema mea este la mandibula, medicul m-a intrebat cum ma cheama. I-am zis. S-a enervat si a izbit cu pumnul in usa.

Dupa aceea a iesit impreuna cu asistentele si s-au certat pret de vreo ora, in timp ce eu stateam legat pe masa de operatie. Au revenit, m-au dus in salon si mi-au spus ca trebuie sa stau cu acel tub in mine 24 de ore”.

Asadar, cu toata impotrivirea pacientului, medicul si-a vazut de treaba, a introdus cateterul, printr-o punctie venoasa. Cateterul este un tub lung de 20 de centimetri care se introduce in vena prin piciorul bolnavului.